نکات مهم در ارزیابی آزمایشگاه الکترونیک

نکات مهم در ارزیابی آزمایشگاه الکترونیک


انجام فعالیت‌های آزمایشگاهی علاوه بر تثبیت یادگیری و افزایش میزان ماندگاری مفاهیم آموخته شده، نقش زیربنایی در درک عمیق مفاهیم دارد. در درس عملی(آزمایشگاهی) علاوه بر آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی و انجام آزمایشات، رعایت نظم و پیروی از یک ترتیب کاری صحیح در اولویت قرار داشته و بخشی از ارزشیابی کار دانشجو به رعایت این نظم و ترتیب اختصاص می‌یابد.

· این آزمایشگاه شامل 12 آزمایش می‌باشد. دستور کار آزمایش‌ها در سامانه آموزش الکترونیکی(VC) دانشگاه بارگذاری می‌شود.

· هر آزمایش، شامل سه قسمت الف) مقدمه، ب) یادآوری و پیش گزارش و ج) مراحل آزمایش می باشد. جهت انجام صحیح آزمایش‌ها مطالعات دقیق لازم است. لذا دانشجو قبل از حضور در آزمایشگاه، دستور کار آزمایش مربوط به آن جلسه را به دقت مطالعه کرده، موارد خواسته شده(مطالعات نظری، شبیه‌سازی، محاسبات و...) قسمت یادآوری و پیش‌گزارش را قبل از انجام هر آزمایش در زمان مشخص شده، تحویل می‌دهد . در صورتیکه پیش‌گزارش بعد از انجام آزمایش، ارائه شود، 50 درصد نمره کسر خواهد شد . آزمایش‌هایی که نیاز به طراحی و یا محاسبات دارد، مراحل بدست آوردن مقادیر تئوری، بصورت کاملا خوانا نوشته یا تایپ شود. شکل موج‌های خواسته شده، با تمام جزئیات از قبیل ولتاژ پیک، محل برش، ولتاژ DC(در صورت داشتن) ،... نمایش داده شود.

· شبیه‌سازی با نرم‌افزار PSpice انجام می‌شود. فایل Orcad 9.2 بارگذاری خواهد شد.

· جلسه اول، هر دو دانشجو تشکیل یک گروه می‌دهند. این گروه تا جلسه آخر آزمایشگاه ثابت می‌ماند. در صورت تمایل، انجام آزمایش‌ها به صورت انفرادی امکان‌پذیر است.

· در مورد آزمایشهایی که نیاز به شبیه‌سازی دارند، ضمن ارائه فایل آزمایش، هر شخص باید قادر به انجام مراحل تنظیمات و ارائه شکل موج‌ها باشد. هر جلسه، تعدادی از دانشجویان، خروجی اسپایس را با مقادیر عملی مقایسه می‌کنند.

· دانشجو باید به موقع در آزمایشگاه حاضر شود، تاخیر بیش از 5 دقیقه نمره منفی خواهد داشت.

· هنگام انجام آزمایش، یک نفر ثبت اطلاعات و دیگری خواندن دستگاه‌های اندازه‌گیری و تنظیم را به عهده ‌می‌گیرد. این کار بصورت چرخشی در هفته‌های بعد تغییر می‌کند.

· جداول و شکل‌های خواسته شده در هر آزمایش، بصورت کاملا خوانا ثبت شود. شکل موج‌ها با تمام جزئیات از قبیل ولتاژ پیک، ولتاژ DC(در صورت داشتن)، فرکانس و ...رسم شود. بخشی از نمره عملی به این نتایج تعلق می‌گیرد.

· نتایج در هر مرحله باید ثبت و در صورت تایید مدرس، مرحله بعدی انجام شود. در صورت اشکال در نتایج، مرحله مجددا باید تکرار شود در غیر اینصورت نمره کامل تعلق نمی‌گیرد.

· روش صحیح کار با دستگاه‌ها در آزمایش اول آزمایشگاه الکترونیک 1 و 2 آمده است. همچنین راهنمای استفاده از تمامی دستگاه‌ها در آزمایشگاه موجود است.

· هر میز کار شامل: اسیلوسکوپ، فانکشن ژنراتور، منبع تغذیه DC، دو عدد مولتی‌متر(رومیزی و دستی) با شماره اموال مشخص می‌باشد. دانشجو اجازه جابه‌جایی وسیله‌ از یک میز به میز دیگر را ندارد. مسئولیت حفظ لوازم و استفاده صحیح از آنها در مدت استفاده، به عهده دانشجویان است.

· پس از خاتمه آزمایش، دستگاه‌ها خاموش شوند، وسایل برای استفاده گروه‌ بعدی مرتب شود.

· در صورت غیبت، دانشجو اجازه حضور در گروه‌های دیگر را ندارد و نمره آن جلسه صفرثبت خواهد شد. در صورت موجه بودن غیبت(تنها یک جلسه) با تأیید مدرس آزمایشگاه، پس از انجام آزمایش در جلسه جبرانی، نمره دانشجو تغییر خواهد کرد.

· عدم رعایت هر یک از بندهای فوق حداقل 1 نمره منفی دارد. نمره‌بندی آزمایشگاه به ترتیب زیر است:

مدرس

ایمیل

خانم مهندس سیده سمیه میری

s_s_miri@eetd.kntu.ac.ir

خانم مهندس مریم کریمی

maryamkarimiv@email.kntu.ac.ir

خانم مهندس ملیحه نوروزی

Maliheh.norouzi@email.kntu.ac.ir

آزمایشگاه الکترونیک 1 و 2

http://elec-lab.ee.kntu.ac.ir

آزمایشگاه الکترونیک 3

http://elec3-lab.ee.kntu.ac.ir


تاریخ به روز رسانی:
1402/07/04
تعداد بازدید:
1651
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.